Znaci ovo je uopsteno o Devicama, zezanje sa mnooogoooo istine 🙂

Ah ta divna stvorenja koja analiziraju svaku misao i rec. Bespogresno racunaju, vreme, novac, emocije. Greske ne trpe, kao da su svi tako brzomozgasi kao oni i iznadju svaki smisao. Ako ga nema, izgubljeni su nacisto. I jako besni. Umeju da podviknu od besa, da i bik odskoci sa mesta!
Ne podnose glupa pitanja. Kao da sva pitanja morajuuuu biti pametna zaboga. Nema glupih pitanja, alo devicice, samo glupih odgovora. Ocekuju, ali jako, da svi popamtimo sta njima smeta, ide na zivce, da ne bi to radili. Jer oni sami to rade. Pamte majku ti sve.
Mislim obozavam ih sto uvek znam koga cu da pozovem ako necega ne mogu da se setim. Pamte sve i meni lepo, sigurna sam jer imam tamo neku devicu koja ce mi znati reci ono sto mi treba. Izvor informacija. Odakle im toliko skladiste mozga nije mi jasno?
Smeh za devicu je samo kad se sve obaveze odrade. Kad sedimo sa njima u drustvu, dok pricaju, pricaju i pricaju, trazeci paznju pogledom (mislim du`mrem od istog). Paznju obratiti kako sklanjaju mrvice sa stola, ako je domacin u pitanju kako ide i prosipa pepeljare posle dva pikavca, zateze usput tepih koji se zarozao, majicu koja se izvukla..`aj da je to jednom, pa da prezivis. Ko zna koliko puta u toku veceri rade iste OKP(opsesivno kompulzivni poremecaj) stvari. Peru sudove cim jedan gost ode, ne daj boze da ostane, ju! I namestaju zavesu ako ne stoji onako kako treba. Nikako bre da se opuste i da ih boli uvo. Njima je uzivanje svo to slatko OKP namestanje, zatezanje, perkanje i govor usput. Kao da nema celu noc da isto odradi ili sutradan? Ne to mora odmah. Jace je to od njih mucenika. Ali kada device dodje u goste, tada se da opustiti i saliti ali zaista. Umeju tako brzo da smisljaju sale, doskocice, pricaju viceve popakovane u ono im skladiste. A ako kroz par dana pozoves da pitas kako bese taj vic, device nije jasno kako ga ne upamti.
Imala sam druga devicu koji je dok je kasirka kucala na kasi prozizvode sabirao i davao isti zbir na kraju. Majku ti, kako? Ja dok saberem 23 +43 treba mi papir i olovka. Oni to mehanicki.
Ako mi treba neki papir, dokument, dacu ga device na pisanje i znacu da ne moram posle da procitam. To ce biti savrseno i kristalno jasno. Nema potpitanja. Suvisno je. Napisano je sta treba, rasclanjeno do koske, preobjasnjeno i nema posle toga niko nista da pita ili doda.
Znaci device je savrsena za materijalnu sigurnost. Zovni je i sracunace ti sve sto ti treba, odmah! Nema razmiljanja, sipaju cifre. Ako se nesto kupuje, znace gde je jeftinije i da li se tamo moze dobiti popust..sve bre! Nema greske. Nju pitati koliko para poneti na odmor. Znace tacno, samo sto ne racuna kafe, piva, sladolede..to je vec luksuz. Tu racunicu dodajemo sami. Ali koliko benzina treba, koliko to kosta, koliko za dorucak, rucak..sve tacno sracuna. Nema errora ni fatal errora!
Pricaju nadugacko i nasiroko, zeznuse i strelceve i bliznace. Ali dosadno. Bez emocija, gestikulacija, upadica. Preozbiljno. Ne daju se prekinuti, ako se usudis eto rikanja i dreke.
Kad su u vezi/brakui, eto policajca, DB-a i interpola zajedno. Gde si bila, koliko si cekala autobus, ko ti pisao poruke, a sta ti je ona koleginica rekla, a sto te onaj pogledao, aaaaaaaaaaa! A kad vide da je druga strana na ivici i marici, krecu da peglaju, peru sudove, usisavaju, kao oni brinu o kuci, dobri su pozrtvovani..ahaaaa! Samo emotivno i psihicki ucenjuju na taj nacin. Ne bih takvu ljubav, neka hvala. Sve me ispita kao inspektor pa kad odlepim eto ga da mi ljusti paprika, namesta krevet..kao on je dobar.
A sex, aooooooo! Pa i to mora da bude po redu. Tusiranje, skidanje, ali redom sve. Kakva crna strast i bacaj majicu preko kreveta, gace iza oramara….pa tako ne bi ni bilo sexa. Odvlaci paznju, ne moze da se skoncetrise i da krene od poljupca, pa vatanja za levu dojku (obavezno), potom desnu, ako krene drugim redosledom, izgubi se. Znaci skida pantalone, slaze na stolicu, fotelju..gace ispod pantalona da bakterije ne udju, majica na naslon…muka da pripadne. Ali ne umeju drugacije. O ostatku ne bih.
Kontrolisu sebe vazda, ljude, situacije, novac…gubitak te kontrole je njima kao da su odjednom oslepeli. Ne vide vise nista i ne znaju kako da ponasaju. Iznendjenja ne znaju sta su. Je l` se to maze na `leba? Umeju da se osete jako izgubljenima kada im se nesto izmakne kontroli. Tada postaju kao mala deca. Nevina i tuzna. Za njih je to stvatrno strasno! Ali i dalje ne vide svoju gresku i ne shvataju kako se to desilo kada su sve analizirali. Tada mi ih je zao, ali jako!
Treba ih pustiti, tako bitisu! Dati im ukrstene reci, da ljuste luk, krompir (koji se ljusti kao flis papir), pisu izvestaje, idu u prodavnicu… i eto njima zabave za ceo dan.