Ovo je tekst koji ne treba shvatiti ozbiljno. Moja tičerka je ovo napisala jer svi traže, žele da čuju, pročitaju o dobrim osobinama. A sve ima dve strane pa stoga i ovaj tekst.
Znači ništa lično. Svaka natalna karta, horoskop je kao otisak prsta kod čoveka. Ovo je šala sa malo zbilje..ili je obrnuto? Nema veze, čitajte i smejte se, sebi i drugima 🙂

Počeću od sebe (Sunce u Strelcu, Ascendent u Jarcu), jer kažu prvo pogledaj u sebe, pa onda u druge….:)
Strelac – naivčina, pa mu često kažu, „kakva si ti budala…
Rasipnik u stanju je sve da stavi na kocku, da potroši poslednji dinar ne razmišljajući o sutra i da naivno veruje kako će se sve popraviti samo od sebe;
Ulazi strasno i naširoko u diskusije i rasparve, pa ume da „davi“, gnjavi, pa satrire sve oko sebe;
Hvalisav i pohotan do besvesti, često je i neveran, pa mu tokom života bar jedno neverstvo „ne gine“. Nepostojan i ako tražite jak i čvrst oslonac u njemu, pazite da se previše ne opustite, jer možete pasti. Kada treba boem (hm…da li je ovo negativno?…:)
Uobražen, često trči ispred događaja kao da se takmiči sa njim. Preteruje sa društvom, preteruje sa zabavama i promenama, pa luta od jednog do drugog partnera. Na pola puta ume da izgubi smer i orijentaciju, pa mu nije jasno gde ide i šta želi. Sklon aferama i voli da „ubode, pa ode“ i dok se druga osoba oporavlja od njegovog uboda, on je već daleko.

Jarac – hladan i ohol, neko će reći bezosećajan, jer ne pokauzuje osećanja i emocije i ne snalazi se u svetu romantike i nežnosti. To je za njega velika nepoznanica. Surov, pa voli da kažnjava, a škrtost mu izlazi kroz uši, valjda ima strah od siromaštva. Anksiozan, pesimista, depresivan i previše život doživljava ozbiljno, tako da će vas satrati sa ozbiljnim i teškim temama, pa ćete i vi otići kući zabrinuti i neraspoloženi. Teško je kod njega izmamiti osmeh pa se retko kada smeje, a i kada se nasmeje to je gorak i kiseo osmeh, tako da nećete biti sigurni da li je to bila neka grimasa, tik ili ste zaista videli osmeh. U stanju je za svoj što bolji status da uradi sve, ne obazirući se na osećanja i potrebe drugih. Mrzovoljan pogotovo kada se budi, nešto baš i ne ume da se raduje ili da se zaigra, a često će vas pitati, „šta su to crtani filmovi?“. Nepoverljiv, despot, opak i težak osobenjak, retko se poverava drugima, a ako nije raspoložen ne voli mnogo da razgovara. Rezervisan i mračan, materijalsita, sam sebi dovoljan, tvrdoglav. Često se zaboravi da treba da daje od sebe da bi i njemu bilo lepše i vedrije.

Ovan – militantan, agresivan i grub, a ruka mu je često u obliku pesnice, pa lupa po stolu, kao nekada poštanski radnici pečate i markice na pismima. Hvalisav, uvek željan isticanja, što pokušava snagom i silom, jer razmišlja mišićima, a ne glavom. Sirov ili kako se ono kaže….da – sirovina, jer kao što sam spomenula, važniji su mu sila i mišići, nego korišćenje uma. Možda mu je mozak u bicepsima i tricepsima. Ishitren i nagao, pa često udara glavom u zid, ali glava je tvrda, pa retko kada iz bola dobije neku pouku. Greši u procenama, donosi loše odluke i „lupeta“, dok probleme rešava galamom, vikom i silom, ali on je uvek u pravu, tako da je istina uvek kod njega. Šta to beše nežnost i romantika? To je strano za njega, a o finim manirima i kulturi, nikada nije ni čuo. Obožava da upravlja drugima, diktator, bez kompromisa, svojeglav i kapriciozan. Kada je ljubavna predigra u pitanju, e tu se ne zadržava, pa on je brz, zar ne? Nestrpljiv, pun sebe, deluju impusivno, sebični u emocijama, mogu biti siledžije, puni sukoba i kontradikcija, buntovnici, ne razmišljaju o posledicama.

Bik – najveća lenština, inertan, tako da „zadnji deo tela“ teško pomera, a kada se ukopa na jednom mestu ne pomera se godinama. Neveran, alav, ispušta uzdahe, mljacka i škrguće kada jede i obično se od stola ustane zamazan i uflekan ostacima hrane. Tvrdoglav i konzervativan, neodlučan, nije aktivan, pa mu je inicijativa strana reč. Posesivan, tupav, a slobodan seks mu „ide na živce“, nedokazan i kada ne uspe da ubedi druge ili da nametne svoje stavove, može da bude gnevan i brutalan. On je pravi razvratnik, sklon vanbračnim avanturama, ali verno ostaje u braku, krajnji materijalista, sklon preteranom uživanju u ovozemaljskom životu. Beže i tada su ustvari i najbrži kada ugledaju bilo šta što ima karakter novog. Popravljivi? Hm…ne, nepopravljivi po prirodi.

Blizanci – nestalni i nesigurni, dvolični, pa brzo menjaju stavove. Ogovaranje im je hobi, tako da vole da ogovaraju i sve ih interesuje, ali od onih tema da li je komšinica sknula veš za žice, pa do trčanja prema špijunki da vide ko to zvoni kod komšije. Manipulatori, previše detinjasti i željni igre, tako da se često igraju i sa osećanjima drugih. Nervozni i nemirni, ne znaju da čuvaju tajnu, jer će je negde izbrbljati. Neozbiljni, vešto izbegavaju dugove, ne održe reč, osećanja su im površna i brzo se umaraju. Oni „igraju“ ljubav, nezreli, lako se oduševljaju i brzo napuštaju isto.

Rak – gunđala, opsenari, alkoholičari, slabići, posesivni prema najbližima, papučari, nisu samostalni, jer nemaju snagu da se odvoje od porodice. Dosadni sa pričama o kuvanju, kućnim poslovima, deci i porodici, previše brižni, pa zbog toga „guše“ svoje najbliže. Ne praktični su, dosadni domaćini i dosadne domaćice, kukavice, edipovci. Uvek i stalno traže neku zaštitu u čemu preteruju, žive u prošlosti, nemaju snagu sebe iznutra da srede. Mnogo traže u kući pa onda i cepidlače u krugu porodice, promenljivog su raspoloženja, tako da se nikada ne zna kavim ćete ih zateći. „Gnjavatori“ koji se bračnom partneru penju uporno na glavu, a ustvari karakterno slabi, tako da često zbrišu od neke odgovornosti.

Lav – prepotentan i sam sebi dovoljan, egocentrik, ohol, hvalisav, gord, razdražljiv pa često odbija dobronamerne savete, tako da se uopšte ne trebate truditi da ih savetujete. Pa, ko to zna bolje od njih, šta je za njega dobro?! Želi da dominira životima drugih, , apsolutistički karakter, želja za krunom i centrom pažnje, ali često precenjuje sebe. Hobi mu je preterivanje u trošenju na luksuz, zabave, sjaj i sve što mu daje centralno i vidno mesto, voli da gazduje, jednom reči – pokondirana tikva. Žene, ali u poslednje vreme i muškarci su često nakinđureni, sa onim „kajlama“ oko vrata i imate utisak kao da nailazite na novogodišnju jelku. Ono što on može, to niko drugi ne može, narcisoidan i često ume da kaže, „dražava to sam JA“. Preteruje u raskoši, jer je voli po ceni i da je to slika lažnog sjaja, ali i nasilnik, potpuno okreće leđa ako je uvređen, pa teško onom ko povredi njegov ponos, ne trpi prigovore i kritike, jer smatra da je nepogrešiv dok se svet okreće oko njega.

Devica – kritičari, cepidlake, perfekcionisti, sumnjičavi, hladni, lukavi, pronalaze svaku sitnicu, mane i greške kod drugih i u svojoj okolini. Često su „zakopčani“, mizantropi, teško uspevaju da im onaj simpatičan deo ličnosti dođe do izražaja, jer preteruju u analizama i kritikama. To su robovi obaveza i dužnosti, robovi detalja pa izgube pojam o mnogo važnijim stvarima. Najveća sposobnost im je da upropaste mogućnost da uživaju u životu, ništa im nije dovoljno dobro, gunđala i zanovetala. U svom srcu nose digitron, sramežljivi, to su automati bez kreativnosti, melanholični, hipohondri, štedljivi u ljubavi, nije im stalo do romantike i strasti dok izvanredno trguju sa emocijama, pa i brak može biti jedna vrsta ortačkog posla, škrti, sve mora biti „pod konac“…ha, frigidni…:D

Vaga – neodlučni, popustljivi, traže savršenstvo i harmoniju u svemu, često „vagaju“, pa zbog toga mnogo lutaju, previše se oslanjaju na druge, tako da postaju naporni. Imaju nedostatak samopouzdanja, lenji, nepouzdani, plašljivi, dok im osećanja često osciliraju. Nikada ne mogu da misle u prvom licu jednine, očekuje da će im partner biti „serviran“ na tacni ili pasti sa Marsa, ne vole rad, mlakonje su, preteruju u finoći i ljubaznosti, tako da stalno klimaju glavom sa konstantnim odobravanjem i smeškanjem. Jbt, pa kao da nemaju stav! Teško odbijaju udvaranje, jer onda misli da mogu ostaviti utisak grube osobe, a onda flertuju i teško se mogu tome odupreti. Lako obećavaju svoju pomoć koju onda brzo zaboravljaju, razmaženi, ležerni, naviknuti da im svaka želja bude ispunjena.

Škorpija – nepopustljivi, tvrdoglavi, tirani, ekstremni, agresivni, opasni, ljubomorni, posesivni, okrutni, pesimistični, opsednuti smrću, nikada ne zaboravljaju pa teško opraštaju. Osvetoljubivi i često imaju osećaj da ih neko stalno napada i optužuje, najbliži im mogu postati neprijatelji, zajedljivi, prvokatori, subjektivni. Blefiranje im je velika sposobnost, ali destruktivni, razorni i skloni uništavanju. Oni precenjuju svoje mogućnosti, jer su neverovatno uporni, bezobzirni, zavidni, sposobni da mrze, deluju nagonski i često u zabludi. Netrepeljivi, alkoholičari i uživaoci ostalih opijata, dok u bezizlaznim situacijama prepuštaju sve stihiji. Nepoverljivi sadisti, skloni maltretiranju i to posebno muškarci, ne znaju za sredinu i hoće sve ili ništa, uvek misle da se protiv njih kuva neka „zavera“, puni crnih slutnji, terorišu partnere osećanjima žestoke strasti i ljubomore, a onda ustvari razdiru sebe i sve oko sebe. U ljubomori spremni i na zločin, brane se žestokom ironijom i sarkazmom, često veruju da mu je svako neprijatelj ko mu nije prijatelj, a kad su uvređeni ne prezaju od nasilja.

Vodolija – teško poštuju tuđe mišljenje, tako da nisu „klimoglavci“, imaju buran život, vrlo komplikovani, hiroviti, nemirni i nervozni. Nenadano razdražljivi, često stradaju za opšte ideale, a Bora kaže, „za ideale ginu budale“. Večiti buntovnici, neposlušni, nepredvidljivog ponašanja, pa nastrani, ludaci, svojeglavi, neobuzdani, govore i rade šta im padne na pamet, a ponekad imaju i bolesne sklonosti. Vole da se služe sa dvosmislenim upadicama, boemi, prasnu naglo, nisu obazrivi, bezlični, lukavi, ne znaju da vladaju sobom, nemarani u poslu, prave raspikuće i kockari.

Ribe – slabići, njonjavci, plačljivci, preosetljivi, melanholični, teško donose odluke, nisu praktični i ne snalaze se u realnosti. Nesigurnog karaktera, pa se plaše odgovornosti i inicijative, apatični, nemaju hrabrosti da idu napred, stalno tvrde i dosađuju drugima sa idejom da su nesrećnici. Satraše sve oko sebe sa svojom patnjom, nesrećom i žrtvom. Nemoćni su u dokazivanju svojih vrednosti, pasivni, akloholičari, narkomani i labilne osobe. Prespavali bi ceo život, lako se oneraspolože, komplikovani, bez mnogo logike, rasejani, a osećanja su im haotična. Neotporni su na iskušenja, naivni, depresivni, postavljaju se iza stavova drugih, nisu organizovani i često menjaju raspoloženje. Boemi, žive u izolovanom i iluzornom svetu, previše fantaziraju, bespomoćni i preplašeni, često u tajnama, uživaju da su mučenici i žrtve, gube često stvari, napažljivi, letargični, gnjavatori dok u svom sanjarenju često vide nekog idealnog, kojeg u stvarnom životu teško nalaze. Nisu u stanju da se suočavaju sa realnošću i teško se izvlače iz snova, neurotični i razmaženi.