Astrologiju volim i iščitavam više od dvadeset godina. Nikada se nisam profesionalno bavila ali amaterski jesam.
Sada je učim na pravi nacin i svo ranije stečeno znanje a pre svega osećaj za astorlogiju dobija dublji i jasniji smisao.
Verujem da ću ubuduće šetati astrološkim nebom. Jednostavno tako mora biti.
Ovo je molba i tekst za laike i astrologe.
Prilikom izrade natalne karte svi tražimo od klijenta, datum, vreme i mesto rođenja. Na osnovu toga dobijamo uz precizne podatke sve šta nam je potrebno za analizu.
Klijenata raznih, sa svakakvim pitanjima. Vazda bilo i biće.
Svesna sam da je to mnogima hleb. Mozda će i moj biti. Ali molim malo dostojantva, realnosti. Ništa ni više ni manje.
Zašto da nas trpaju u isti koš sa gatarama, vračarama, babama koje gledaju u pasulj?
Astrologija je divna i čista nauka.
Svaka kuća ima svoje značenje, svaki znak, planeta. Sve ima svoje simbole koje treba sklapati i pratiti tok. Sklapati priču. Istinu koja je zapisana. Istinu koja ne mora biti ostvarena.
Sve, ipak, zavisi od čoveka.
Svako ko se bavi astrologijom morao bi delom biti i psiholog. Način na koji će se nekome nesto saopštiti je jako bitan. Taj način ako nemamo osećaj za njega, može se videti iz natala.
Zašto je toliko bitno čas rođenja? Da bi utvdili ascedent i odatle krenuli da vidimo formiranje ličnosti.
Čemu onda prošli zivoti, karma, karmičke ljubavi, veze…? Kako to iko od nas može da zna? Gde se to vidi u natalu? Četvrto polje je prošlost, ali naše detinjstvo, roditelj. To ima veze sa natalnom kartom u koju gledamo i čiji čas rođenja pratimo. Imamo dvanaesto polje, polje tajni. Znak i planeta će odrediti nešto u tim poljima. Ali kako Saturn ili Mesec mogu da ukažu na lošu karmu? Pa sve i da jeste tako, šta klijent da radi sa tim saznanjem?
Eto rekao mu astrolog da ima lošu, dobru karmu, da je u prošlom životu bio ratnik, udovica..i šta sa tim saznanjem da radi? Da priča u društvu kako mu je to rečeno pa se neki novi klijent primi da ide da čuje ima li u najavi karmičku vezu, brak, šta je bio u prošlom životu I sl.
I šta se tu radi?
Prodaje magla.
Mene je sramota od takvih izjava da se bavim ovim sto volim.
Čitam razna tumačenja polja. U nekima ima kumova sa ženine strane u nekim sa muževljeve…mislim koga je briga gde mu je kum u natalu? I otkud da je deveto polje drugi brak? Ne razumem života mi!
Čekam da pročitam gde su šurnjaje, svastike, pašenozi, jetrve, zaove..Gde ih nađoste? Koja je simbolika svih tih rodbina? Koja je simbolika karme? Kakve veze ima karma sa životom natusa? Nešto će mu pomoći, odmoći? I to neko sa sigurnošću moze da tvrdi da je video u natalu?!
Molim vas nemojte nas praviti vračarama!
Astrologija je jednostavna, čista nauka o zvezdama koja govori o životu, sadašnjem koji živimo. Vrlo realna i jasna.
Dovoljno je teško kada nas neko pita za zdravlje a jasno vidimo nešto što nije dobro i to treba umeti saopštiti i aj sad da u sve to ubacujemo karme i prošle živote.
Znate, od vašeg dede pradeda je imao srčani udar, a od prababine tetke strina je poludela i vi ustvari vučete problem odatle. I šta s tim? Ozdraviće sa sazanjem o ludoj tetki ciju dušu nosi?
Molim vas samo budite realni i ništa više. Astrologija je to.
Ne prodajte se za par hiljada dinara na nešto sto niko živ ne može da opipa i potvrdi.
Ja neću!