Fiksni kvadrat. Tako savršen izazov!
Merkur u Škorpiji, miran, hladan, prodoran kad progovori. Bezobrazan, provokativan. Ume da mrzi rečima, da sipa otrov kao zmija otrovnica. Ne treba ga čačkati.
Aliiii Merkur u Vodoliji koji je radoznao, vrcav, intelignetan isto bezobrazan i provokator, ne ume da mrzi. Ume da povredi kada brza i baca reči bez razmišljanja, provocira do beskraja i natrag.
I ovo je igranka.
Što vole da se provociraju pa to nema nigde!
Merkur u Škorpiji će da ćuti, pušta. Ponekad sukne pitanje da bi poentirao. Dok Merkur u Vodoliji skakuće oko njega blebeće i kao nehajno provocira. Traži reakciju. Trazi đavola i redovno ga dobije. Ono jedna rečenica i da zaćuti odmah.
Nema tu klasične svađe kao kada je u pitanju npr.Merkur u Ovnu i Merkur u Lavu. To ima da se viče, dernja da ječi. Nadjačava, ko glasniji taj je u pravu.
Ovo su dva tvrdoglavka. Nerviraju jedno drugo i kao da uživaju u tome. Ni jedno ne popušta. Još će se Merkur u Škorpiji okrenuti i zaćutati ali Merkur u Vodoliji će ga čačkati dok opet ne dobije rekaciju. Intelektualni stimulans oboma prija.
Ovo su ustvari dva istraživačka uma. Svako na svoj način. Istražuju ljudske granice. Svoje moći, nemoći. Prodiru gde god ima rupa a da nije začepljena. Prodiru i jedno kod drugoga. Iritantno ali sa nekim uvrnutim zadovoljstvom.
Noć je opasna sa ova dva Merkura. U tami se nalaze. Njihov dnevni ton i nerazumevanje, noću dobija drugi smisao. Uran i Pluton se snalaze za razliku od Marsa i Saturna.
Danju dva malefika. Noću dva razvratnika od umova koja dovode do svačega. Mašta je tada nenadmašna. Odlično se razumeju bunt i podzemlje. Ta dva noćna uma otkirvaju čuvane tajne, prolaze u budućnost, ideje o zajedničkoj pobuni. Detektivski um koji putuje brzinom svetlosti.
Noću od ova dva Merkura se može učiti. Danju sklanjati jer ih je teško slušati.