drustvene_mreze_mala

Često sam na društvenim mrežama. Fejsbuk i tviter su u svakom mom danu. Navukla se, šta ću.
Toliko sam se zabudalila da ne znam više ni ko mi je ’prijatelj’ na fejsbuku ni koga pratim, niti ko me prati na tviteru. Često se zapitam otkud taj neko na mojoj listi, kad sam ga dodala, ko je to uopšte?
Astrologija me pokvarila, zbog nje sam više za računarom. O tome bi moja kičma najviše mogla da priča kada bi umela. Mislim da bi me ubila da može!
Astrologija je divna i volim što radim ono što volim, ali i umara mnogo! Možda nekome to izgleda ’baci mi pogled’, ali nije tako. Moram se dobro skoncetrisati u ući u natalnu kartu, da ne bih nešto predvidela, sitnica ume da odvede u pogrešan pravac. Nisam htela o tome da pišem. Nijedan posao nije jednostavan i lak, tako ni moj.
Primetila sam da više znam o ljudima sa društvenih mreža nego recimo o svom rođenom bratu. Vidim kada se ’čekiraju’ da su banci, domu zdravlja, u nekom gradu, benzinskoj pumpi. Vidim slike sa njihovih putovanja, čitam njihove statuse, mišljenja, osećanja. Bokte o svemu tome o mojim najbližim nemam pojma. Prasnem i ja u toku dana, naravno, nekad to tvitnem, nekad stavim kao status na fejsbuku. I sav taj poznato, nepoznati svet zna moje trenutke a moj brat ih ne zna. On je retko na društvenim mrežama. I desi se da se čujemo i mislim se da si danas bio na fesju ili tviteru, znao bi kako sam, ne bi me sad pitao.
Koliko je ova pojava normalna ili ne, ne znam ali mi ne smeta. Dobro lažem, smeta mi ponekad i mnogo psujem tada, ali… Gde se izgubi čar razgovora telefonom, lice u lice? Gledam slike sa raznih tvitapova, većina sedi i gleda u mobilne telefone ili tablete i tvituju ili fejzbuče. Pa koji moj su izašli u kafiće ako opet vise na društvenim mrežama? Što se ne upoznaju, pričaju… ne razumem to nikako. Meni je to strano. Ako sam izašla negde, nema društvenih mreža, ende dok se vratim, ako mi je neko u gostima, isto tako. Dajte mi malo socijalizacije!
Ovo bi kao trebao da bude neki moj osvrt na društvene mreže, mene na njima, dobre i loše strane istih, ali sam zdudala svašta kao po običaju. Eno i astrologiju sam ubacila!
Ako me je neko razumeo neka mi objasni.

Uređeno objavljeno na sjatu SlovoPres.

Advertisements