Jupiter, kažu, planeta sreće. Vlada Strelcem i Ribama, promenjivim znacima. Dakle, promenjiva sreća. Jupiter je planeta ekspanzije, gde god da se nađe nešto širi. Najbolje se, sem u ova dva vladarstva, oseća u Raku.
Na nebu je upravo Jupiter u Raku. Ovo je kardinalni, vodeni znak koji vlada četvrtim poljem. Našim početkom, prošlošću, tradicijom, porodicom, decom… To bi značilo da Jupiter u Raku širi blagostanje u porodici, oplođava, daje decu, širi porodice… Ne možemo bez Meseca koji vlada Rakom ništa sigurno reći.
Sem Meseca koji se brzo menja, Jupiter u Raku se dobro razume sa Neptunom u Ribama i Saturnom u Škorpiji. Širiće se iluzije, poniraćemo u sebe. Često to nije lep susret. Naša ogledala su iskrivljena, puni smo opravdanja za sebe, svoja osećanja… Ovaj trigon može doneti sreću a može i razočaranja u sebe i druge ljude. Ko hoće da ih vidi i obriše zamagljeno ogledalo. Pomoći će Uran u Ovnu koji će umeti da odjednom izbaci ogledalo iz ruke, Pluton u Jarcu koji će pokušati da sastavi ogledalo…
Iako dobro postavljen Jupiter neće nam sve vreme cvetati cveće!
U zavisnosti od natalnog Jupitera možemo posmatrati tranzitni. Čega nema u natalnoj karti ne može se ni sada, niti ikada desiti.
Prošlost, četvrto polje, je uvek prisutno u nama, u njemu počinjemo i završavamo život, u njemu bitišemo i uvek je u nama.
Uz Jupitera u Raku širimo ljubav i slogu u porodici, neka se rađaju bebe. Porodica je jedino i celoživoto utočište od svih životnih problema. Porodica je uz nas na našem početku i kraju. Bez porodice smo bez korena, bezlični i ničiji, uz porodicu, kroz naše četvrto polje, bogati ljubavlju uvek i zauvek.
Negujmo i širimo uz Jupitera u Raku ljubav prema bližnjem, pomažimo ljudima u nevolji, volimo se i širimo ljubav, to jedino ostaje uvek u nama!
images