Venera, planeta ljubavi je u znaku Škorpije. Intutivna i strastvena ljubav. Nad njom se ne može intelektom nadmetati, ona ima ’stomak’ da oseti. Nepogrešivo oseća laž, zato je ne treba nikada lagati. Uradiće sve da sazna istinu, pronicljiva je, ume da nađe sve skrivene tajne, otkrije osećanja koja su sakrivena. Ume da mrzi, prezire, sveti, kada je povređena, ostavljena. Kod ove Venere je sve crno ili belo, sredine nema. Ili voli do srži svog postojanja ili mrzi. Zaprepašćujuće ume da mrzi, godinama, decenijama. Ne zaboravlja nikada kako je bila povređena i ponižena. Opravdanja za nju ne postoje, iskrena osećanja su jedino što poštuje. Sklona je porocima, depresivnim stanjima, mazohizmu. Strast je ono što je vodi i ne ume drugačije. Opasno je biti voljen i voleti ovu Veneru. Ona reaguje, ona oseća iz dubine duše, spremna je život da zameni ljubavlju. Ona će se ubiti zbog poraza u ljubavi, ona će voleti do groba, ona nikada neće otići od onoga koga voli.
Dok šeta nebom, srešće se sa svojim vladarom Marsom, koji je sada u znaku Lava i Saturnom koji je u Škorpiji. Pucaće kvadrati po nebu, cepaće se ljubavi, dolaziće se do kraja, zida plača.
Boriće se strast, ego, dostojanstvo, strah. Saplitaće se o kamenje Saturna. Padaće se pred preprekama, boriće se, plakaće, ustajati, padati…
Bespoštedna borba iz koje ko izađe slaviće novi početak ljubavi.
3d_art_01