Merkur u Škorpiji je pod vladarstvom Marsa. Da li se mogu očekivati nežne reči, romantične? Ne. Ovaj Merkur seče, bori se i udara. Obzirom da se radi o vodenom Merkuru, ženskom, fiksnom, ovde se očekuje velika doza emotivnosti, ali to nije saosećajnost. Ovaj Merkur tera sebe i druge na borbu za ljubav, strast, znanje. Pronicljivo i intuitivno zna kada treba da se povuče i čeka. Ne odustaje jer je ipak fiksni znak. Tvrdoglav. Ništa što mu se govori ne prihvata zdravo za gotovo, mora o tome da promisli. Ume pod naletom emocija da bude neprijatan, ma gorak kao pelin! Ume da udari slabog jer je slab, ume da udari jakog, jer je jak, najviše i najjače udara i seče sebe.
Do 5.11. na nebu je Merkur u Škorpiji. Precizni, cinični, bezobrazni, sarkastični govori i dela nas očekuje. Smrt kao normalna pojava, krv kao voda, mač kao napad i odbrana. Tajne koje se ne otkrivaju, laži koje se otkrivaju. Uskoro kao vladar će biti Mars u Devici, analitičnost i pronicljivost.
Najbolje je govoriti istinu, jasno, bez uvijanja, to Merkur u Škorpiji ne podnosi. Iskrene reči su jedine koje uvažava i razume.

Jim-Lind6