Venera, planeta ljubavi, od danas do 5. Marta. iduće godine biće u znaku Jarca. Venera se povezuje sa uživanjem, ume li Jarac da uživa? Teško. Ova Venera traži sigurnost, poštovanje, svaku ljubav doživljava ozbiljno, nema flertovanja, avantura.. . Ona ima strpljenja, ona čeka na PRAVU ljubav, spremna je da čeka do kraja života. Ako voli, voleće dokle god postoji šansa da se ostvari ta ljubav do groba. Ne odlazi dok ne ispuca sve šanse za oporavak. Spremna je da trpi da voli i bude voljena.
Kažu da je ova Venera hladna, proračunata, stegnuta, taktična…. Da li je, kada daje sve od sebe da ljubav traje zauvek? Ona nije romantična, ne skida zvezde, ne piše pesme, ali voli postojano, čvrsto i u svakoj ljubavi vidi budućnost. Saturn kao vladar ove Venere dodaje strah, jer se ona boji samoće. Ona voli jednostavno, nije važan luksuz, samo da je pored onoga koga voli.
Saturn u Škorpiji je njen vladar do marta, dodaće strast ali i vraćanje u prošlost, suočavanje sa donešenim odlukama, sumnje, preispitivanja… Izdaja je ono što se ne prašta. Patnju ume da uzme i ponese sa sobom, da je gaji i čuva dok je živa.
Jupiter u Raku u susretu sa ovom Venerom i Saturnom doneće suze. Od besa, od nemoći da bude prihvaćena od porodice, što ne ume da širi ljubav, nerealno mašta, misli o deci a ne samo o partneru.
Ova Venera dok nije sigura u partnera, budućnost, ne prepušta se iluzijama i bespredmetnim maštanjima. U ovoj ljubavi je sve realno, pa i patnja.
Venera u Jarcu ume da voli gladna, žedna, gola i bosa, sa verom u bolje sutra jer ima ljubav.
obično

Objavljeno na sajtu SlovoPes.

Advertisements