deca
Strelčevi su počeli da slave rođendane, postaju stariji za godinu i nižu bisere optimizma.
Večiti učenici života, kako volim da zovem ljude rođene u ovom znaku. To su oni radoznalci koji bi sve da nauče, douče, podele naučeno. Nesebično dele znanje, osmeh, novac, avnaturizam. Naivci koji vole čitav svet, njima je univerzum država, vole sve ljude podjedanko, bez obzira na pol, naciju i veroispovest. Netaktični, prostodušni, filozofi, svojom direktnošću, bez loših namera, umeju da povrede ljude. U prolazu, tek tako.
Putnici kojima je kofer pun avanture, optimizma i želje za otkrivanjem nečeg novog. Bore iskustva dele drugima u želji da im pomognu, učine život podnošljivijim.
To su oni koji redovno kasne, zaboravljaju i sa osmehom razoružavaju dok se izvinjavaju.
Jupiter je vladar ovog znaka, on daje širinu, optimizam, dobrotu, humanost. Sada je u Raku. Kako spojiti tradiconalnog, kuhinjski i majčinski nastrojenog Raka i Sunce u Strelcu? Ima li jedne dodirne tačke? Nema.
Strelac bi da zuji, sedi po kafanama, njegov vladar je za kuću, kecelju i kutlaču. Jupiter u Raku se kune u svoju otadžbinu, Strelca je baš briga za to, njemu je celi svet otadžbina. Jupiter u Raku bi da širi porodicu, da se rađaju bebe, Strelcu je porodica ceo svet, njegova su sva deca ljubavi.
Strelac je hipik, Jupiter u Raku domaćica u kući.
Trenutno su spojeni i moraju da sarađuju.
Spaja ih ljubav, iako prema različitim stvarima, širiće je kroz ljude, nas. Dobijaćemo lekcije o ljubavi na različite načine, prema različitim ljudima, učićemo se tolernaciji, govorićemo maternjim jezikom o drugim kulturama. Učićemo se slobodi koja je u nama i ne mora se tražiti van sebe, kuće, domovine.
Osetićemo miris slobode u sebi, učićemo druge ljude da kroz sebe spoznaju i spoje juče i sutra u sadašnjost.

Advertisements