Merkur je ušao u znak Vodolije, njime vlada Saturn, baš je super, i to sada u Škorpiji, boli glava od kvadrata.
Jeste ovaj Merkur radoznao, vazdušni znak je, uvek on pokreće razogovore, muški je znak, ali da je on povezan sa neozbiljnišću, slobodom cvrc malo. Saturn je tu koji ’oblikuje’ ovog Merkura.
Dakle, da budemo realni. Težak je ovo Merkur iako je u triplicitetu. Prvo i osnovno, pravedan je i odgovoran. Voli ljude, to je činjenica, voli da priča, ima gomilu prijatelja…. Ali on provocira, ciničan je, sve je zavijeno u foliju šale a samo suče i bode gde smo najtanji. U njegov intelekt ne treba sumnjati, među najintelignetnijim je Merkurima. Znanje često, skuplja usput. Zato ume da pecka do bola, jer on sve zna! Tvrdoglav je do maksimuma, fiksni je znak. Mazga mu nije ravna kad upre, i mišljenje menja na kukovo leto. Od ovog Merkura nećete čuti tople reči, utešne, ima da kaže istinu u lice, bez okolišanja. Bolno istinito, bolje mu se ne žalite ako ste slabi i ne želite istinu. Doduše ume da bude taktičan, ipak je Saturn vladar, ako ne odmah, sačekaće pravi trenutak i reći će istinu, na bilo koji način ali najmanje prijatan.
Ovaj Merkur priča o slobodi ali je ne živi. On sve mora da isplanira, unapred zna gde ide, u koliko sati, kada se vraća, ko ide, zašto se ide. Podržaće druge u svim ludostima, ima razumevanje za sve i svakoga, zato je omiljen, ali sam je retko nekontrolisan.
Do 31.1. dok se ukršta sa svojim tvrdoglavim vladarom Saturnom u Škorpiji, može se očekivati crnilo, depresivne misli, zrele odluke, borba intelekta i emocija. Spas je u Marsu u Vagi, koji će doneti izlaske, druženje, partnere, ali hrabrosti će nedostajati. Strah će preispitivati, dosoljavati , ali ovaj Mars je u trigonu sa Merkurom, zato treba pobediti strah, izaći i uz pomoć drugih ljudi se izboriti za vazduh. Ideje, sam po sebi ovaj Merkur ima.

Slika savršeno ilustruje Merkura u Vodoliji!
cvrc

Advertisements