Merkur u Ribama koji će nam šaputati do 7. aprila sa svojim vladarom Jupiterom u Raku srešće se sa Saturnom u Škorpiji. Lep vodeni trigon, baš lep da lepši ne može biti.
Sede njih troje iz četvrte, osme i dvaneste kuće, divota. Nesvesno da dublje ne može biti, pa burgijaj po emocijama dok ne crkneš. Bezglasno.
Taman mučeni Merkur pomisli evo ljubavi, Jupiter ga podrži a čika Saturn ih oboje potapše po ramenu, namigne i nakezi im se. Ko veli gde ste pošle vode, čekajte još, plitko vam je to.
I tako, krenu ovo dvoje Merkur i Jupiter i tras o stenu Saturna.
Udaraće nas valovi emocija, po sred čela, rušiće nam iluzije, snove, maštanja, vratiće nas na obalu i bićemo kao ribe na suvom. Bez reči, sa nadom da će plima ponovo naići, ubaciti nas u vodu da se opet osećamo živima. Naići će, ali će biti isti scenario, nosiće nas emocije, nade i opet tras o stenu Saturna.
Neke podsvesne emocije će isplivati na površinu, ščepaće nas za vrat, neće nam dati da dišemo i dok se budemo borili za vazduh progledaćemo i videti Sunce, koje je takođe u Ribama i menjaćemo nade u ono što nam odgovara.
Tu je i gospodin Neptun, aj živeli! 🙂
3d_art_01

Advertisements