Godinu dana nakom Pavlove smrti, jednog jutra se baba Zora nije probudila. Izdalo je srce od tuge. Prvo za sinom, mužem i na kraju za unukom.

Sahranili su je pored Pavla kog nije dočekala da oženi. U plavoj košulji udenutoj u suknju, sa crnom maramom koja je po sebi imala sive i crvene cvetove. Njenu svečanu garederobu za slave.

Milina je presušila od suza, postala je starija nego što jeste. U dve godine sahranila je sina i majku. Njena tuga je bila vidljiva okom.

Nastavila je da živi sama u majčinoj kući. Jovan je redovno dolazio, donosio joj sve što joj treba. Razgovarao je sa njom, tešio je. Jednostavno, bio je uz nju.

Kad je prošla godina od Zorine smrti, spakovala se i rešila da ide u Beograd sa Jovanom, da posluša majku. Niko i ništa je više nije zadržavalo u selu koje joj je uzelo sina.

Pre polaska su svratili do kuće njenog bivšeg muža. Potražila je Olgu i Milicu, koje su joj bile pri ruci u ove dve godine.

  • Milice, imanje i kuću sam prepisala na tebe. Evo ti papir, overen je u sudu. Sada je sve tvoje. Vodi majku tamo, spasite se obe.

Bivši muž je ležao obeznanjen od alkohola na klupi ispred kuće. Verovatno ih nije ni prepoznao.

Milica se zahvaljivala, plakala. Olga još više. Bila je kriva što je Paja ostao bez oca, a opet i njena Milica nije bila srećna što ga je imala.

  • Dolaziću na kafu kad budem dolazila na groblje, ako me primite.- rekla je Milina osmehujući se.
  • Dođi i na spavanje, dođi na nedelju dana, na mesec. Kad god. Pavlovu kuću nećemo dirati. Ona će uvek biti tvoja. Hvala ti do neba ti hvala. Grešnici koja ti je rasturila brak, daješ novi život. – plakala je Olga.
  • Mama, idemo odmah sutra. Ovde se više ne može živeti. Milina, dođi kad hoćeš. Ja nemam načina da ti se zahvalim- kleknula je Milica i ljubila joj ruke.
  • Hajde, budite mi dobro. Ja sam sad mirna, jer sam nekome pomogla u životu. Idem u Beograd, da probam život s Jovanom. Ostajte mi u zdravlju, vidimo se.

Jovan je stajao pored kola i divio se ženi koju voli. Zarekao se da će je učiniti srećnom.

Život u Beogradu je tekao obično. Venčali su se nakon nekog vremena. Viđaju ih po gradu kako šetaju, idu u pozorište, bioskope, na večere…

Izdaleka bi čovek rekao da nisu srećni, hod im nije lepršav. Išli su uvek  polako. U stvari, nisu žurili. Njihova lica su odavala mir, spokoj i zadovoljstvo. Što je više od sreće.

Još uvek ih viđaju kako se drže ispod ruke i šetaju Knez Mihailovom ulicom..

  • Kraj –